Hartelijk dank, smakelijk eten & veel succes!

9 Jul

Onlangs las ik dit op facebook. Ik kan alleen maar concluderen dat ik een onaangename mens ben.  Alhoewel? Ik heb al veel bijgeleerd. Ik heb geleerd om een onderhoudende tekst die vol spelfouten, vooral dt-fouten, staat te appreciëren. Dat vind ik een gigantische vooruitgang, want vroeger kon ik dat niet, zou ik meteen wegklikken. De ergernis helemaal  uit mijn systeem bannen, lukt nog niet zo goed. Ik heb wel  geleerd om mensen niet meer op hun fouten attent maken.Ik doe het enkel nog bij auteurs van wie ik weet dat een fout berust op een toevallig slordigheidje en van wie ik vermoed dat ze net als ik een allergie hebben voor dt-fouten. Dat kan iedereen overkomen, ik betrap me er zelf ook wel eens op. Bloggers die regelmatig fouten maken, laat ik de laatste tijd met rust. Zo las ik vandaag ergers nog ‘betaald’ waar het ‘betaalt’ moet zijn, maar ik zwijg als vermoord. Omdat op die blog regelmatig dergelijke foutjes terug te vinden zijn en ik dus niet van plan ben om de bitch te spelen. Ik ben zelfs zo vriendelijk om hier niet te linken.

Onlangs deed mijn oudste dochter een toelatingsproef voor de opleiding Grafisch Ontwerp. Naast een thuisopdracht (creëer een thuis in een luciferdoosje) waren er ook enkele testen ter plaatse. Zo moest ze o.a. op papier een nutteloze machine ontwerpen, zoals bv de cloaca machine van Wim Delvoye.

De opdracht werd uitgebreid toegelicht op een A4’tje. Toen ik het blad onder ogen kreeg (dochterlief bracht het na afloop mee), vielen de schellen bijna van mijn ogen. Dit las ik:

‘De beoordeling ervan gebeurd in de namiddag tijdens de gespreksronde op grond van geloofwaardigheid, originaliteit en het conceptueel denken.’

Verder leerde ik dat kanaal met twee ennen wordt geschreven en dat het meervoud van reclame een afkappingsteken bevat.

Maar het toppunt was toch de voorlaatste zin: ‘Deze taak samen met je digitaal ingevuld inschrijvingsblad wordt je in de namiddag terug bezorgt en neem je mee naar het gesprek.”

Mijn dochter is toegelaten tot de Mad-faculty. Over haar scriptie hoef ik me alvast geen zorgen te maken! Al moet ik toegeven dat ik heel even overwogen heb om haar niet in te schrijven op die school. Ook had ik veel zin om het blad voorzien van rode cirkels in de brievenbus van de school te droppen t.a.v. de directie. Anoniem, dat wel, om de toekomst van mijn dochter niet te hypothekeren.

Gelukkig stemde de laatste zin van de opdracht, zie titel, me milder…

 

 

 

 

 

 

Advertenties

22 Reacties to “Hartelijk dank, smakelijk eten & veel succes!”

 1. Falderie 11 juli 2016 bij 3:55 pm #

  Ik kan me er ook aan ergeren, maar ik zeg er nooit iets van. Zelf apprecieer ik het wel als iemand me op een dt-fout wijst. Want elke mens kan zich wel eens vergissen…
  (ik heb mijn zin toch eens opnieuw gelezen. stel je voor dat hier nu een fout in zou staan… :-))

  • Joke 11 juli 2016 bij 5:14 pm #

   Ja, is ook zo, ik zou het ook willen weten mocht ik er eentje schrijven. Ik durf echt niet beweren dat het me nooit kan overkomen, integendeel. Daarom dat ik bloggers die zelden fouten maken er wel op wijs, discreet uiteraard, omdat ik weet dat het dan een toevallig slordigheidje betreft. Maar als het te veel voorkomt, dan doe ik dat niet meer, omdat het me dan niet meer zo toevallig lijkt. Niet iedereen hecht daar evenveel belang. Iemand die dat niet storend vindt, vindt het volgens mij wel storend als je er een opmerking over maakt.

   Kleine troost, mocht er hier een foutje in een reactie staan, dan zou ik het discreet zelf verbeteren. 🙂 Maar was voorlopig nog niet nodig …

 2. Stef Den Flater 21 augustus 2016 bij 12:19 pm #

  Een late reactie (mijn excuses voor de laattijdigheid): ik zou haast smeken aan de bezoekers van mijn blog om me te wijzen op de schrijffouten die ik maak. Zelf vind ik soms maanden na publiceren schrijffouten op mijn blog en erger ik me dan enorm aan het gebrek aan reactie van lezers die me wijzen op al mijn stommiteiten. Mensen die anderen op schrijffouten wijzen zijn niet onaangenaam. Hoe kan een mens anders leren?

  • Joke 21 augustus 2016 bij 12:38 pm #

   oké, ik zal in het vervolg mijn rode pen in de aanslag houden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: