anders dan anders

1 Apr

Ik wou eens wat anders doen dan iedereen. Iedere Miet Modaal heeft een tatoeage. Ikke niet. Waar is trouwens de tijd dat dat alleen nog voor crapuul was?

Wat ik dan wel heb of toch bijna?  Een implantaat. Neen, niet van de soort dat u het eerst te binnen schiet.  Het is een noodzakelijk iets, het was dat of een kroon of het gat een gat laten, maar dat laatste was eigenlijk geen optie. En voor die kroon moest ik twee gezonde tanden laten vernielen.

Daarnaast dacht ik, laat ik eens wat anders doen dan iedereen en niet kiezen voor porselein. Oké, het is nog eens in de mode geweest, dus misschien is het toch niet heel origineel meer.  Maar het past bij mijn persoonlijkheid. Zoals u weet, hecht ik enorm veel belang aan uiterlijk vertoon.

Dus lach ik u weldra toe met een kies van 18 karaat goud met als hedendaagse finishing touch twee kleine diamantjes erin, als symbool voor mijn twee dochters. Ik overweeg zelfs een tweede implantaat te nemen. Ik heb immers nog een tand die de tand des tijds niet zal doorstaan. Dan kunnen ze daar allebei een hangertje van laten maken, als ik vanzeleven de pijp uitga.

Tof en origineel, niet?

 

 

Advertenties

22 Reacties to “anders dan anders”

 1. Joke 3 april 2014 bij 9:04 pm #

  Aan allen: ik weet niet goed of ik moet lachen of huilen. Lachen, omdat ik het best een geslaagde aprilmop vind. Huilen, omdat mijn bewering dat ik veel belang hecht aan uiterlijk vertoon, bij niemand de wenkbrauwen doet fronsen. Niemand reageert op deze uitspraak, terwijl ik met deze opmerking net dacht aan te tonen dat het maar om te lachen is. Ik heb duidelijk een imagoprobleem. 🙂

  Persoonlijk heb ik een gouden tand altijd bijzonder wansmakelijk en stijlloos gevonden, maar ik ben blijkbaar de enige. Een aantal onder jullie vindt het origineel, maar het is wel opmerkelijk dat niemand het woordje ‘tof’ gebruikt, zoals ik zelf suggereer in mijn slotvraagje. Bloggers onder elkaar zijn diplomatisch en tolerant, maar misschien ook een beetje hypocriet, want niemand durft te formuleren wat hij/zij echt vindt. Of ben ik écht de enige die een gouden tand maar niks vindt?

  Neem deze kanttekeningen met een korrel zout, want ik heb echt genoten van de reacties. Gelukkig heb ik de reactie van Kristien even kunnen tegenhouden, anders was de pret te vlug voorbij geweest voor mij.

  Helaas heb ik te weinig tijd om te bloggen (andere prioriteiten), maar dit kon ik niet laten.

  Grz

  Joke

  • Menck 3 april 2014 bij 11:30 pm #

   Ik geloofde sowieso niks van het ‘gouden tand’-verhaal, dus heb ik er verder ook met geen woord over gerept. Zo’n verguld ding is wansmakelijk en stijlloos, inderdaad, tenzij je in het rap- of hiphop-milieu vertoeft. Daar is het net chique bling-bling.
   En duh, bloggers onder elkaar _zijn_ hypocriet. Kritiek (durven) geven staat voor velen gelijk aan het risico mogelijk zelf kritische reacties te moeten incasseren. En dat kan niet, mevrouw! Elkaar naar de mond praten is dientengevolge de leuze. Net zoals: jij reageert niet bij mij? Ik dan ook niet bij jou. Nèm!
   Soms ben ik dat bloggen spuugzat. Echt. Maar dat los ik op door te schrijven dat ik een griepje onder de leden heb. En de reactiemogelijkheid uit te schakelen, dat spreekt. 😉

   • Joke 10 april 2014 bij 7:20 am #

    Heel content ben ik dat je er niets van geloofde. Ook niet erg dat anderen er wel intrapten, dat was tenslotte de bedoeling. Maar het heeft me toch wel aan het denken gezet. Ik heb ook al vastgesteld dat bloggers heel aardig zijn voor elkaar. Soms denk ik dan: oei, ik moet wel een slecht karakter hebben, want ik zou heel anders reageren. Toch vind ik het belangrijk om mezelf te kunnen zijn, ook in een reactie.

 2. misssexandthecity 4 april 2014 bij 9:54 pm #

  Ik was zo aan het gruwelen en wilde echt hier mijn mening eens zeggen, tot ik de lijn zag staan van, “veel belang aan uiterlijk vertoon”, dat is mijne zin, niet de jouwe 🙂

  • Joke 10 april 2014 bij 7:05 am #

   ja, ja, dat is goed praten achteraf 🙂

 3. Eilish 6 april 2014 bij 9:13 pm #

  Dit moet ik toch nog even kwijt. De man die vroeger bij ons thuis de mazout kwam brengen heeft rond zijn pensioen een hele mond vol gouden tanden laten steken. Dat zag er zo ongeveer uit als tanden die in geen 10 jaar een borstel gezien hadden, vies jong !
  De eerste keer dat ik ooit in Knokke ben gaan winkelen (op mijn schoonmoeder haar kosten om een winterjas voor de dochters in de C&A, echt waar – maar de dochters konden zeggen dat de jas van Knokke was, heel belangrijk voor haar) kwam ik die man daar tegen. Ik ben daar zo niet thuis in Knokke, misschien is/was dat daar mode zo een tanden…

  • Joke 10 april 2014 bij 7:07 am #

   OMG Een mond vol…. Zelfs in porselein kost dat al een kapitaal. Die mazoutboer heeft goed geboerd en vindt het blijkbaar belangrijk om dat ook te laten zien. Ik zou vrezen voor mijn leven als ik in zijn plaats was.

 4. Affodil 15 april 2014 bij 7:45 pm #

  Als je 2 weken achter loopt met blogjes lezen, is de grap er hier af natuurlijk. Wel goed gevonden, overigens.
  Wat het ontbreken van negatieve reacties betreft (ik zou het eerder over kritische reacties hebben, maar soit): kan dat ook niet een beetje het gevolg zijn van het feit dat mensen doorgaans die blogs lezen waarin ze een stukje van zichzelf herkennen? Er zijn vast wel blogs waar ik elke keer de neiging zou moeten onderdrukken om er bakken bagger over uit te kappen. Maar waarom zou ik, als ik ze net zo goed niet kan lezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: